Vrienden van het Orgel

Programma

Zondag 21 april 2024

15:00 uur

Duo cello en orgel
Organist Simon Bouma en celliste/theatermaakster Judith Oost vormen sinds 2018 een duo. Als organist en ‘organisten-dochter’ hebben zij het doel om de zeldzame combinatie van cello en orgel te laten horen en om het orgel op een verfrissende manier onder de aandacht te brengen. Het orgel, met zijn grote rijkdom aan klankkleuren, biedt in samenklank met de cello als vertellend melodie-instrument, oneindig veel mogelijkheden om ontroerende, fantasievolle en humoristische muzikale verhalen te laten ontstaan…

O CIELO
Theaterconcert O CIELO is een vrolijk veelzijdig programma, waarbij het orgel als ensemble-instrument in duo met de cello, van alle kanten wordt belicht.

Het verhaal begint vanuit de fantasieën die Simon en Judith als kinderen bij het reusachtige orgel hadden. Een toverinstrument! Een orgelbalustrade die tegelijkertijd een stoomboot en een luchtballon is! Met dit ‘magische luchtschip’ stijgen we op en vliegen over verschillende landen. Vanuit de lucht kun je de geluiden en gevoelens van de componisten, in de landschappen waar je overheen zweeft, scherp horen.
De cello en het orgel vangen ze op en beginnen samen te vertellen…

Tango’s uit Argentinië, Noorse sprookjes, romantiek in de bergen van Liechtenstein, feestmuziek vanuit Duitse kastelen, Russich rumoer, zielsverhalen die over Engelse heuvels klinken, een verstild gebed in een Franse kapel, Spaanse hitte en speels Catalaans liefdesvuur!

Tijdens deze levendige reis komen de luisteraars steeds meer te weten over het bijzondere beroep van organist en over het duizelingwekkende orgel!

Simon Bouma
Simon Bouma studeerde orgel bij Jos van der Kooy aan het conservatorium te Alkmaar. Daarnaast studeerde hij kerkmuziek en improvisatie en de bijvakken piano, zang en koordirectie. Zijn veelzijdigheid als musicus past hij toe in zijn beroepspraktijk. Hij is vaste organist van de Doopsgezinde kerk in Leeuwarden, verzorgt concerten en kerkdiensten als organist en pianist, heeft diverse koren onder zijn leiding en is werkzaam als docent, begeleider en muzikant in verschillende formaties. Sinds 2018 vormt hij een duo in de combinatie van cello en orgel met theatermaker/celliste Judith Oost.

Judith Oost
Judith Oost volgde een theateropleiding aan de Kleine Academie te Brussel en in het Theaterlaboratorium van het Russische Derevo. Ook studeerde zij gedurende een jaar bij Alexander Petrasj cello aan het Conservatorium te Maastricht. In 1998 was zij medeoprichter van Theater Compagnie Barrevoet, waaraan zij nog steeds als artistiek leider, theatermaker en docent verbonden is. Sinds 2010 heeft Judith haar cellostudie een vervolg gegeven d.m.v. cellolessen bij Ran Varon (Conservatorium Utrecht) en deelname aan masterclasses. De muziektheoretische vakken rondde zij af aan de Schumann Akademie. Judith speelt concerten en muziektheaterprogramma’s in verschillende formaties (o.a. met Marijke Boon). Sinds 2018 vormt zij een vast duo met organist Simon Bouma.

Compagnie Barrevoet
Theater Compagnie Barrevoet maakt fysiek locatietheater en theatrale muziekproducties. De groep was van 1998 tot 2022 gevestigd op Terschelling en speelde acht verschillende voorstellingen op het Oerolfestival. Sinds maart 2022 is Theater Compagnie Barrevoet gevestigd te Kimswerd. Barrevoet realiseert concerten, voorstellingen, theaterwandelingen en projecten op maat, op bijzondere locaties en op festivals in binnen- en buitenland.

Concept/script: Judith Oost en Simon Bouma.
Eindregie: Martin de Nooij.
Productie en vormgeving: Theater Compagnie Barrevoet.
Ontwerp drukwerk: Aart Kramer.
Dank aan bestuur en projectadviseurs van Stichting Compagnie Barrevoet en aan de betrokkenen bij de kerk van Stompetoren!

Info Barrevoet.nl

28,15,0,50,0
25,600,60,1,1500,1000,30,2000
75,200,1,0,12,25,50,0,70,12,1,50,1,1,1,5000
0,1,0,0,0,30,15,5,0,0,0,1,0,1
Partner DOE-orgel en boek Alkmaar Orgelstad
Partner
Partner
Subsidiënt Doe Orgel en publicatie Alkmaar Orgelstad
Partner
Partner
Partner publicatie Alkmaar Orgelstad
Partner publicatie
Partner publicatie
Partner publicatie Alkmaar Orgelstad
Partner publicatie
Partner publicatie
Partner publicatie Alkmaar Orgelstad
Partner publicatie
Partner publicatie
Partner publicatie Alkmaar Orgelstad
Partner publicatie
Partner publicatie
Partner publicatie Alkmaar Orgelstad
Partner publicatie
Partner publicatie
partner voor Videoportretten
Partner
Partner